Babygebaren

Welkom bij Baby- en kindergebaren

Over ons

Een kind wil zo graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Door het gebruiken van Baby- en kindergebaren geef je het kind de mogelijkheid, om te communiceren, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het nu precies van je vraagt. Door het gebruik van de gebaren kan het kind duidelijk maken, wat het kind met je wil delen.

Over Baby- en kindergebaren

Baby- en kindergebaren

Is geschikt voor:

Baby en kindergebaren biedt veel verschillende mogelijkheden en is daarom geschikt voor alle ouders, grootouders, natuurlijk ook in de kinderopvang, peuterspeelzalen, papa en mama café, maar ook voor professionals, logopedisten, fysiotherapeuten. En zelfs heel waardevol bij een adoptieproces. Wil je meer weten, neem contact op!

Je kan altijd een cadeaubon geven en gebruiken voor een cursus babygebaren.

Door het jaar heen worden verschillende introductie workshops gegeven, waarbij we je meer vertellen over het gebruik van babygebaren en wat dit betekend voor jou en hoe je hier voordeel van hebt.! Het is ook mogelijk om een workshop te boeken met de moeders/stellen van je zwangerschapscursus, je CP groep, een groep vrienden of als gezin/familie. Wil je meer weten, neem contact op!

Je kunt je ook direct aanmelden voor de eerstvolgende workshop of cursus!

Door het jaar heen worden er ouder & kind workshops gegeven, waarbij we je meer vertellen over het gebruik van babygebaren en wat dit betekend voor jou en hoe je hier voordeel van hebt.! We hebben dan een thema, denk hierbij aan dierentuin of kinderboerderij, eten en drinken, verzorging, de speeltuin, seizoenen enz… Het is ook mogelijk om een workshop te boeken met meerder moeders/verzorgers of tijdens een papa en mama cafe. Wil je meer weten, neem contact op!

Je kan je hier aanmelden!

Naast de introductie workshop, worden er ook cursussen gegeven, waarbij we dieper ingaan op het gebruik van gebaren, zeker zo’n 50 basisgebaren leren, interactief aan de slag gaan! Net als bij een workshop is het mogelijk om met een groep een hele cursus te boeken. Wil je meer weten, neem contact op!

Je kunt je ook direct aanmelden voor de eerstvolgende workshop of cursus!

Wil je iets bijzonders voor de allereerste verjaardag, vieren jullie als zwangerschapsgroep gezamenlijk het eerste jaar. We organiseren leuke verjaardagsfeestjes, maar we kunnen ook bij jullie feest langskomen om een leuke korte voorleesworkshop te geven. Neem contact op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Er zijn verschillende mogelijkheden in een bibliotheek, een leuke voorleesworkshop tijdens boekstart event, of tijdens de nationale voorleesdagen. Tijdens een groot event, zoals een boekenfestival is het ook mogelijk om meerdere workshops aan te bieden. Een workshop kan worden uitgevoerd op basis van een uitgekozen boek; zoals bijvoorbeeld, “Mopper-eend”. In overleg bespreken we de wensen en mogelijkheden. Stuur een e-mail of neem contact op via ons contactformulier

Deze geven we op peuterspeelzalen, tijdens een ochtend in een mama en papa cafe,  bij een kindcentra, of in de bibliotheek tijdens een speciaal event. Een mogelijkheid is om aan de hand van een thema of bijvoorbeeld een boek, een leuke activiteit voor de jonge kinderen aan te bieden.

Neem contact op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.   

Wil je zelf leren voorlezen met gebaren, ook dat is natuurlijk mogelijk. Regelmatig bieden we ook de workshop “voorlezen met gebaren” aan, vaak rond de nationale voorleesdagen.

Tijdens een jaarfeest, jubileumfeest, thema week, of gewoon zomaar op de babygroep. We helpen graag om iets leuks, bijzonders aan de ouders en baby’s van jullie organisatie aan te bieden. Dit kan zijn op basis van een thema en/of aansluiten bij jullie missie/visie. In overleg bespreken we de wensen en mogelijkheden. Stuur een e-mail of neem contact op via ons contact formulier

Een studiedag voor uw pedagogische medewerkers, of een ouderavond op een kindcentra of een thema bijeenkomst voor alle aangesloten (gast-)ouders van een gastouderbureau of een workshop tijdens een gastles op het MBO/HBO of jullie intervisie groep met bijvoorbeeld logopedisten, fysiotherapeuten. kunnen wij voor u verzorgen, neem contact op zodat we jullie wensen kunnen bespreken.

Wanneer jullie in een adoptieproces zitten en jullie kindje mogen ophalen uit het geboorteland is er vaak een taalbarrière, Het inzetten van gebaren tijdens deze fase van het proces heeft een positieve invloed op binding en hechting. Begrip en veiligheid. We helpen jullie graag mee in dit proces. Elke situatie is verschillend en de cursus zal dan op maat worden gemaakt en aangeboden. Neem gerust contact op, voor vrijblijvende informatie: via e-mail of contactformulier

Meld je nu eenvoudig aan via de webshop!

En ga met ons mee op ontdekking
Bel ons +31 682 922 884

wat ouders zeggen

Over baby en kinder gebaren

We werden door deze korte cursus goed op weg geholpen om te ontwikkelen. Het gaf ons veel plezier en we verwachten dat het een goede ondersteuning zal zijn bij de communicatie met onze dochter; Linda is vriendelijk, deskundig en snapt heel goed wat je als aanstaande adoptieouders nodig hebt!”

Marije Stegenga

Adotie en gebaren

Soms is het moeilijk/lastig om de gebaren te onthouden en te gebruiken, maar dankzij jouw ezelsbruggetjes lukte het toch! Ik vond het een leerzame cursus!”

Mieke Imminkhuizen

Pedagogisch medewerker – Kindcentra De Drieslag

In de workshop leren we alledaagse gebaren die je thuis zelf toepast. Het is leuk als je ziet dat hij thuis iets nadoet. Dat is een leuke ervaring. De workshop zelf is ook heel gezellig, met veel speelgoed en ruimte om te spelen/bewegen.” – Yvonne Kok – moeder – ouder & kind workshop

Yvonne Kok

moeder – ouder & kind workshop