Privacyverklaring Raising Kids

Privacyverklaring Raising Kids

De privacyverklaring heeft betrekking op de website raising-kids.nl, hierna te noemen “site” en alle aangeboden diensten en producten van Raising Kids. Door gebruik van deze site, of door het anderzijds aanbieden van persoonlijke gegevens aan Raising Kids, geef je toestemming voor opslag, gebruik en delen van jouw persoonlijke gegevens zoals in deze verklaring wordt bepaald.

Raising Kids verwerkt persoonsgegevens van deelnemers van de verschillende diensten die zij aanbied, als ook de gegevens van de bezoekers van de website en webshop met grote
zorgvuldigheid en strikt vertrouwelijk, in lijn met de Algemene Verordening
Gegevensverwerking (AVG).

Verzameling, verwerking en gebruik persoonsgegevens

 

Raising Kids verzameld de gegevens, door informatieaanvragen over onze activiteiten, diensten en producten. Via de website door bezoek, registratie, online aanmeldformulieren, online acties en via inschrijfformulieren op beurzen, evaluatieformulieren. Door het aangaan van lidmaatschap van onze activiteiten of diensten of op enige andere wijze aan ons verstrekt, gegevens die noodzakelijk zijn voor het nastreven van haar bedrijf: het leveren van de verschillende diensten en producten en voor contentmarketing en communicatie.

Gegevens die worden verwerkt zijn tenminste NAW emailadres en telefoonnummer; indien van toepassing voornaam, achternaam kindje en geboorte datum en, zo nodig gegevens zoals gezondheid, die relevant zijn voor onze diensten, foto’s, als je formeel toestemming geeft om foto’s te maken en expliciet aangeeft dat wij deze mogen gebruiken binnen de kaders van onze diensten.

We hebben juridische gronden om jouw persoonsgegevens te gebruiken. Dit geldt voor de volgende gevallen: bestellen, bezorging, retour, garantie en reparatie , contact met de klantenservice, zakelijke bestellingen.

We kunnen jouw gegevens ook gebruiken bij gerechtvaardigd belang. In dit geval gebruiken we jouw gegevens om je een persoonlijke winkelervaring te bieden. We passen bijvoorbeeld onze webshop aan op jouw interesses. We gebruiken de gegevens voor: reviews en klanttevredenheidsonderzoek, contact met de klantenservice, bezoek aan onze website, verbetering van onze webshops en service, jouw account, nieuwsbrieven en e-mail, acties, persoonlijk advies, social media, beveiliging.

Opslag van gegevens

Al onze pagina’s hebben een beveiligde verbinding. We slaan zo min mogelijk gegevens van onze klanten op en zorgen ervoor dat in onze database geen bijzonder gevoelige informatie wordt bewaard, tenzij dit niet anders kan.

Het bewaren van gegevens

Bestellingen met klantgegevens maken we na zeven jaar anoniem. Inactieve klantaccounts verwijderen we na zeven jaar.

Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met de factuur-, betaal-, en bestelgegevens zeven jaar bewaren. Na die periode gebruiken we jouw gegevens, anoniem, voor interne rapportages.

Beveiliging van gegevens

We hanteren strenge veiligheidsmaatregelen om het verlies, onrechtmatig gebruik of onrechtmatige wijzigingen te voorkomen van jouw persoonsgegevens. Als we jouw gegevens overdragen of ontvangen waarborgen we jouw privacy met moderne beveiligingstechnieken. Alle systemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt zijn uitgerust met sterke firewalls en strenge beveiliging.

Zakelijke klanten

Van onze zakelijke klanten slaan we de gegevens van de contactpersoon op. Deze behandelen we net zoals die van onze particuliere klanten.

Fraude

Wanneer we fraude vermoeden, kunnen we een wettelijke verplichting hebben om jouw gegevens te gebruiken. Als het moet, overhandigen we klantgegevens aan de overheid.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens

We dragen jouw gegevens over aan andere partijen alleen als dat echt nodig is. Bijvoorbeeld voor de levering van jouw bestelling. Het betreft de volgende partijen: bezorgpartners, leveranciers of reparateurs, productondersteuning, betaalpartners, IT-dienstverleners, de partij die onze reviews verzamelt.

Op basis van jouw interesses willen we je een zo prettig mogelijke winkelervaring bieden. We delen gegevens met partijen zoals data management-platforms, media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus om je een persoonlijk advies te geven of gerichte advertenties te laten zien.

De partijen met wie we jouw gegevens delen, mogen deze alleen gebruiken om je een dienst te leveren namens Raising Kids, tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van jouw gegevens. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

In onze cookieverklaring lees je hoe we omgaan met het verzamelen van gegevens via cookies.

Cookieverklaring:

  • Wat zijn cookies? Een cookie is een klein (tekst)bestandje dat door de browser op jouw computer wordt opgeslagen wanneer je onze website bezoekt. Deze informatie kan bij je volgende bezoek naar ons worden teruggestuurd. Zo kan onze website je herkennen.
  • Waarom gebruiken wij cookies? Cookies zorgen ervoor dat de website snel is en je onze website veilig kan bezoeken. De cookies zorgen er ook voor dat wij kunnen zien hoe de website wordt gebruikt en hoe wij onze website kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen cookies van onszelf worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses.
  • Welke cookies gebruiken wij?
    Functionele cookies :Deze cookies zijn noodzakelijk om de website te laten werken. Zonder deze cookies kan je en kunnen sommige voorkeuren (bv taalinstellingen) niet worden bewaard.
    Google Analytics: Om de kwaliteit en effectiviteit van onze website te testen maken we gebruik van Google Analytics. Zo kunnen we zien hoe de website wordt gebruikt en hoe we de website kunnen Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google. Dat betekent dat Google de gegevens die door deze cookies worden verzameld, niet voor eigen doeleinden zal gebruiken.
    Tracking cookies Wij vragen je toestemming om tracking cookies te plaatsen. Op basis van de pagina’s die jij hebt bezocht, kunnen wij je advertenties laten zien waarvan we denken dat deze interessant voor jou zijn.
    Social media Op onze website staan knoppen van Facebook, Twitter en Linkedin. Met deze knoppen kunnen bijvoorbeeld pagina’s worden gedeeld op social media. Social media verzamelen via de code van deze knoppen informatie, al voordat jij op de knop drukt. Wij hebben daar geen invloed op. Met deze cookies maken social media het mogelijk voor adverteerders om jou te vinden. Lees regelmatig zelf de privacyverklaring van Facebook, Twitter en Linkedin om te zien wat er gebeurt met jouw gegevens die via de cookies zijn verzameld.
  • Hoe kan ik cookies uitschakelen of verwijderen? Je kunt ervoor kiezen geen toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. In de internetbrowser kan je ook instellen dat cookies geblokkeerd worden. Het verschilt per browser hoe je dit kan instellen, de meeste browsers geven hier uitleg over in de help-functie. Als je cookies blokkeert, kan het zijn dat onze website minder goed werkt.

Kredietbeoordeling achteraf betalen

Wanneer je kiest voor achteraf betalen met Klarna kunnen zij jouw kredietwaardigheid (laten) beoordelen. Voor dit kredietonderzoek kunnen zij jouw gegevens aan anderen geven die deze gegevens alleen voor dat doel mogen gebruiken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klarna: – De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
020-8082852

Ook kunnen we jouw gegevens doorgeven aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens ons niet-betaalde facturen incasseert.

Als betrokkene hebt je de volgende rechten:

conform art. 15 AVG heb je het recht om informatie op te vragen over jouw persoonlijke gegevens die door ons worden verwerkt, voor zover deze informatie daarin is beschreven;

conform art. 16 AVG heb je het recht om onmiddellijke correctie van door ons opgeslagen onjuiste of volledige persoonsgegevens te eisen;

conform art. 17 AVG heb je het recht te verzoeken om verwijdering van jouw bij ons opgeslagen persoonsgegevens, tenzij verdere verwerking het recht op vrijheid van meningsuiting en van informatie uit te oefenen; – een wettelijke verplichting na te komen; – om redenen van algemeen belang, of – voor het doen gelden, het uitoefenen of het verdedigen van rechtsvorderingen is vereist;

conform art. 18 AVG, het recht om beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens te vragen, voor zover je de juistheid van de gegevens ontkent; – de verwerking onrechtmatig is; – we de gegevens niet langer nodig hebben, of – tegen de verwerking bezwaar heeft gemaakt overeenkomstig art. 21 AVG;

conform Art. 20 AVG heb je het recht om jouw persoonlijke gegevens die je ons verstrekt hebt, te ontvangen in een gestructureerd, actueel en leesbaar formaat of om de overdracht ervan aan een andere verantwoordelijke te vragen;

Het recht om overeenkomstig art. 77 AVG een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kun je contact opnemen met de toezichthoudende instantie van jouw gewoonlijke woon of werkplaats of van ons hoofdkantoor.

Wijzigingsclausule:

Raising Kids behoudt zich het recht voor om het huidige privacyverklaring te wijzigen, mits
binnen de regels van de AVG. Op raising-kids.nl is op elk willekeurig moment het op dat moment geldende Privacyverklaring te raadplegen. Wanneer dit gebeurt, zal Raising Kids dit weergeven door de bijwerkdatum onderaan deze pagina te vernieuwen. Wij snappen dat je deze pagina niet dagelijks zult checken. Toch is dit wel de manier om op de hoogte te blijven hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken. Je erkent en gaat akkoord met de verantwoordelijkheid om deze privacyverklaring periodiek te raadplegen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Deze privacy verklaring heeft geen betrekking op, en Raising Kids is niet verantwoordelijk voor, het beleid van websites die onder beheer vallen van andere partijen, zelfs als ze naar deze site verwijzen. Als je ervoor kiest om van of naar een andere website door te klikken, van of naar de Raising Kids website, raadpleeg dan het privacy beleid van de desbetreffende website.

 Vragen of klachten

Bij vragen of klachten over jouw gegevens en de bescherming hiervan kun je met ons contact opnemen per mail of per post.

Raising Kids

De Windturbine 7 – 8554

3812KP Amersfoort
t.a.v. functionaris gegevensbescherming
privacy@raising-kids.nl

 

Wanneer je niet tevreden bent over hoe Raising Kids omgaat met jouw privacy kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25 mei 2020.

De waardering van raising-kids.nl/winkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.