Het ontstaan van Raising Kids

“Raising Kids” is ontstaan in 2020 als overkoepelende naam van alle verschillende programma’s die we de afgelopen jaren hebben omarmt. Eind 2013 is Linda gestart met het leren van de doventaal, Nederlandse Gebaren Taal, vanuit een passie, om eindelijk die taal te begrijpen. Een passie, ontstaan vanuit fascinatie door een tolk te zien communiceren tijdens een conferentie, waar ze niets van “verstond”. Wel begreep zij dat dit enorme kansen bied om in verbinding te komen met alle mensen. In die tijd was zij al werkzaam in de kinderopvang en ontdekte zij, Lotte en Max, een prachtige serie met kindergebaren. En in 2015 kwam Linda in contact met Babygebaren, waarna zij de opleiding voor docent Babygebaren heeft gevolgd
Ontwikkeling van jonge kinderen blijft een interessant onderwerp en zodoende begin 2016 ontdekte ze ook Dunstan Babytaal. Hoewel zij sceptisch aan de opleiding is begonnen, want waarom had ze dit nooit bij haar eigen kinderen gehoord, herkend, ontdekte ze tijdens de opleiding, hoe enorm waardevol dit in de kinderopvang is, en tevens fantastisch voor jonge ouders als zij hun kinderen direct vanaf dag 1 kunnen verstaan.
Wauw, wat fantastisch dat je er voor jonge gezinnen mag zijn, om naast hen te staan in het begin en om dan samen te ontdekken wat de behoefte is van hun kindje. Dat je direct na de geboorte de baby’s ze al kan verstaan en dat je daarmee zoveel voordelen hebt, qua hechting, behoefte begrijpen, het geeft rust, ontspanning en zelfvertrouwen voor de jonge ouder(s).
Inmiddels ontdekte we, want inmiddels is mijn partner Anjo niet meer weg te denken, in 2017 nog een bijzonder programma, Baby Sensory, een internationaal programma voor baby’s gericht op de zintuigelijke ontwikkeling. Een programma dat aan ouders en kinderen de gelegenheid biedt om samen de wereld te ontdekken, in beweging, muziek, taal, massage, door voelen, proeven, horen, zien en ruiken. Een programma waarbij een hechte band tussen ouder en kind ontstaat, waar mooie herinnering worden gecreëerd, ontwikkeling gestimuleerd, en waardevolle vriendschappen ontstaan. Een mooie basis die je alle kinderen en ouders gunt.
Je zult het wel begrijpen dat het daarbij niet is gebleven, want ook het internationale programma “Mini Professors” hebben we in 2019 toegevoegd aan onze programma’s. Het is enorm genieten van de verwondering van jonge kinderen op ontdekkingstocht in de wereld om hen heen. Ze zijn gefascineerd van de werking van een magneet, enthousiast als hun eigen vulkaan uitbarst, soms zo verbaasd wat ze met hun eigen zintuigen kunnen ontdekken, dat allemaal tijdens de verschillende activiteiten in de lessen.

En ook nu in 2020 willen wij ons blijven ontwikkelen en verder groeien, een nieuwe naam past daarbij, Raising Kids wordt geïntroduceerd, als overkoepeling van alle diensten en programma’s. We willen een platform gaan ontwikkelen voor partners, en hebben een webshop geopend, waarmee we een mooi assortiment producten, ondersteunend aan de programma’s aanbieden. Naast het geven van de bestaande workshops en cursussen, gaan we ook meer lezingen geven. Wanneer u op zoek bent naar een inspirerende spreker, neemt u dan gerust contact op via e-mail.

Connect Raising Kids