Interactief spelen met taal!

Interactief spelen met taal!

Interactief  met taal; Wat bedoel je daarmee? Een boekje kan je op heel veel verschillende manieren voorlezen. En een van de manieren is, Interactief!

Dus niet vanaf de kaft naar achterzijde de worden lezen, maar echt samen lezen! Hoe dan? Mijn baby kan natuurlijk nog niet lezen!

Inderdaad een baby niet, en een peuter ook niet, en toch kan je ze er al bij betrekken. Je kan als je een dierenboekje voorleest, vragen waar is de kat? Of welk geluid maakt een kat? Het is leuk om samen het geluid van de poes na te doen! En zo kan je dus ook helpen bij de taalontwikkeling.

Interactief voorlezen met een baby dan, die kan toch nog niet reageren op zo’n vraag? Je zou daar al wel kunnen vertellen dat een kat, mauwt en het geluid maken en dat vinden ze ontzettend grappig als je alle dieren nadoet!

Maar er zijn ook veel verschillende babyboekjes beschikbaar, waaronder dit leuke boekje van Galt.

Een vrolijk kleurrijk stoffenboekje. En hierin wonen 5 leuke vingerpop dieren!

  • Je kan een popje op je vinger zetten en een leuk verhaal vertellen over de hond!
  • Je kan de hond verstoppen in je hand en weer tevoorschijn laten komen. (Kiekeboe)
  • En je kan er mee over de armen en benen van je kindje lopen, met een leuk rijmpje.
  • Of als een vast avondritueel bij het slapengaan, dan kan je na het spelen, alle dieren weer samen weer terug stoppen in hun bed, eigen huis, plekje in het boekje. En jij lieve kleine ook naar bed, Weltrusten!